VIDEO & PODCAST


Video: Hans en Benno op Youtube

Benno en Hans hebben een aantal gesprekken opgenomen om het gedachtegoed van Mentale Innovatie uiteen te zetten. Zie ze als korte introducties op het boek. Achtereenvolgens gaat het over het proces van Mentale Innovatie, de Dromer, de Schaker, de Architect en de Held. Dit zijn de vier archetypen die het proces kenmerken. Deze lijn langs de vier archetypen wordt ook gevolgd in de inhouse presentaties die Hans en Benno geven.

Je kunt de filmpjes hier bekijken.

Podcast: Hans gaat in gesprek

Hans van Breukelen gaat met mensen in gesprek die ondanks heftige gebeurtenissen de regie in handen weten te houden. Niet altijd bekende of bijzondere mensen — ook gewone mensen, met soms ongewone tegenslag.

De onderstaande links zijn van Spotify (maar je kunt op deze pagina meteen luisteren). Alle podcasts zijn ook te vinden op Apple Podcasts en Google Podcasts. De New Heroes-pagina op Podbean heeft daarnaast nog downloads beschikbaar.

Aflevering 1: Annelieke


In de eerste aflevering spreekt Hans met Annelieke, moeder van drie kinderen en content manager. Zij spreekt over de zes heftige jaren in haar leven waarin bijna alles verkeerd liep, grote en kleine dingen. Ze vertelt hoe ze wist door te zetten in wat één lange uphill battle leek te zijn. Over de kracht van mindful afwassen en expres doodlopende wegen in rijden.


Aflevering 2: Eva Nagelkerke


In deze aflevering hoor je het verhaal van ex-topsportster Eva Nagelkerke, die ondanks haar plezier in de topsport toch een ingrijpende keuze heeft moeten maken in haar leven.


Aflevering 3: Yvette


Hans van Breukelen en Yvette gaan in gesprek over bevlogenheid tijdens het werk, het combineren van werk met passie en omgaan met een moeilijkere periode in je leven.


Aflevering 4: Michael van der Veen


In deze aflevering gaat Hans in gesprek met coach/mentor Michael van der Veen. Michael vertelt hoe hij kracht haalt uit zijn autisme en geloof, over zijn bevlogenheid in het coachen van mensen met autisme en meer.


Aflevering 5: John Kocken


Hans gaat in gesprek met sterrenchef John Kocken. John vertelt over hoe zijn vrouw ziek werd, hij zelf nierkanker kreeg en hoe corona impact maakte op hun restaurant.


Aflevering 6: Lisanne Spaanders


In deze nieuwe podcast gaat Hans in gesprek met Lisanne Spaanders, auteur van het boek Vechtersbaas en ambassadeur van het Prinses Máxima centrum. Ze vertelt hoe de ziekte Ewing Sarcoom haar leven in een oogwenk omgooide, en hoe ze er weer sterker uit kwam.


Aflevering 7: Anne-Fleur


Anne-Fleur vertelt deze week over haar ervaringen als kleuterjuf ten tijde van corona. En hoe een lastige familiesituatie op jonge leeftijd impact heeft gehad op haar leven.


Aflevering 8: Benno Diederiks


Deze week vraagt Hans zijn executive coach Benno Diederiks naar diens eigen verhaal. Hij is een coach die met veel inzet van zijn persoonlijkheid kennis en inzichten met je deelt.


Aflevering 9: Patrick Lodewijks


Twee ex-keepers aan de tafel. Deze week is Patrick Lodewijks te gast, die momenteel keeperstrainer voor het Nederlands elftal is. Hij vertelt over zijn professionele ups en downs, maar ook over het auto-ongeluk dat zijn leven omver gooide.


Aflevering 10: Bas Kodden


Bas Kodden, mede-auteur van het boek ‘Mentale innovatie’, is hoogleraar Leiderschap en Managementontwikkeling aan Nyenrode Business Universiteit. Hij vertelt over zijn bevlogenheid en zijn opvattingen over mentale innovatie.


Aflevering 11: Willem-Jan Bosch


De ceo van Canon Business Center vertrok op jonge leeftijd alleen naar Londen om daar te werken en te studeren. Hans praat met hem over zijn ambities en ervaring met mentale innovatie.


Aflevering 12: Herma Kluin


Op haar vijftigste dacht ze: Fuck it, ik ga mijn kinderdroom achterna. Het bleek een gewaagde carrièreswitch die heel veel bijzondere ontmoetingen opleverde. Privé-detective Herma Kluin vertelt erover.


Aflevering 13: Manon van Meel


Mede-oprichter en eigenaar van werving & selectie bureau Checkmark Manon van Meel vertelt over het vallen en opstaan (soms letterlijk) rond het runnen van haar eigen bedrijf. Dit is ook de laatste aflevering van deze reeks.