Nieuwe datum seminar

Vroegboek-korting!
Mentale Innovatie in EΓ©n Dag op 10 maart 2022 in Helmond

Dit exclusieve seminar zal plaatsvinden op donderdag 10 maart 2022 te Brainport Human Campus

Topsprekers Hans van Breukelen, Benno Diederiks en hoogleraar Bas Kodden Nyenrode Business University geven je in één dag praktische handvatten om de kracht van Mentale Innovatie en gedurfd leiderschap in te zetten voor jezelf, jouw team en organisatie. Leer welke activiteiten bijdragen aan een continu veranderende omgeving en laat je inspireren uit de praktijk door Willem-Jan Bosch, Owner & CEO, Canon Business Center Nederland.

Het gastheerschap wordt verzorgd door Brainport Human Campus met een hartelijk welkom door Jeroen Driessen CEO van Driessen Groep.

𝐀π₯𝐬 𝐣𝐞 𝐣𝐞 𝐒𝐧𝐬𝐜𝐑𝐫𝐒𝐣𝐟𝐭 𝐯óó𝐫 15 ππžπœπžπ¦π›πžπ« 2021 𝐩𝐫𝐨𝐟𝐒𝐭𝐞𝐞𝐫 𝐣𝐞 𝐯𝐚𝐧 € 150 korting! Meld je nu aan via deze link

Meer weten over Mentale Innovatie in één dag? Kijk dan op
https://mentale-innovatie-in-een-dag.nl

Podcast Hans

Het blijft tobben met de publieke optredens. Er is weinig gelegenheid — met name in-house bij bedrijven — om mensen bij elkaar te krijgen rond een bepaald thema. Dat is jammer, want we hebben zo niet het optimale platform om aandacht te besteden aan (en te werken met) het concept van Mentale Innovatie.

In afwezigheid van deze samenkomsten doen we ons best om hier en daar ons verhaal te kunnen doen. Zo was Hans laatst te gast in de podcast van Michiel Wetzer. Deze muzikant weet vanuit zijn ervaring en interesses een boeiend gesprek op te zetten. Er is veel aandacht voor Hans voetbalcarrière, maar met name in de tweede helft (vanaf 36:36) komt het thema Mentale Innovatie ruimschoots aan bod.

Beluister de podcast hier op Spotify, of hier op Apple podcasts.

Een doelloze keeper

Interview met Hans van Breukelen in Managementboek Magazine

Je had het misschien nog niet gezien, maar aan het eind van de vakantie stond er een leuk interview met Hans in Managementboek Magazine. Over de Olympische Spelen, omgaan met de druk van altijd moeten presteren, en terugkeren tot je eigen waarden.

Een citaat:

We leven in een machocultuur waar falen not done is. Dat is wel aan het veranderen. We mogen onszelf steeds meer kwetsbaar opstellen. En dat is goed: door falen leer je. Dat mag je omgaan met teleurstelling noemen, maar het zijn de momenten waarop je het snelst groeit omdat je leert wat voor jou wel en niet werkt.

Lees het hele artikel op Managementboek.nl

Mentale Innovatie in de top-5

We zijn heel blij met de top-5 notering van ons boek bij Managementboek.nl. De eerste recensies zijn enthousiast, en we hopen dat er nog meer lezersrecensies komen, daar en op bol.com

Het boek is overigens ook als ebook Γ©n als luisterboek verkrijgbaar! Als je liever luistert naar boeken en podcast, in de auto of als je aan het wandelen, hardlopen of fietsen bent, dan kun je terecht op de onderstaande links.

We wensen je veel leesplezier! En alle feedback op het boek is welkom.

Paperback en ebook:

Managementboek

Bol.com

Luisterboek:

Storytel

Luisterrijk

Bol.com

Tweede boekpresentatie

Donderdag 10 juni hebben we in samenwerking met onze uitgever alle medewerkers aan het boek uitgenodigd voor een informele boekpresentatie. Het was leuk om iedereen letterlijk en figuurlijk in het zonnetje te zetten!

Al deze mensen leverden quotes, inspiratie en ervaring die we benut hebben om ons boek zoveel mogelijk te gronden in de realiteit. Er zit een model achter het Mentale Innovatie-traject, maar dat gaat pas leven en werken met inzichten uit de werkelijkheid.

We zijn hun allen heel dankbaar voor de soms heel persoonlijke bijdragen. Je leest ze in het boek, in de nieuwsbrief en in de quote-blocks die we de komende weken zullen verspreiden.

Hans van Breukelen en Herma Kluin

Laatste podcast online

Vandaag is de dertiende aflevering van onze podcast-reeks online gekomen. Dertien weken lang hebben we toegewerkt naar de presentatie van het boek Mentale Innovatie, dat inmiddels is verschenen.

In de laatste aflevering gaat Hans van Breukelen in gesprek met Manon van Meel, med-oprichter en eigenaar van Checkmark, dat werving en selectie organiseert voor de specialistische wereld van Chemie & Life Sciences. Zij vertelt over haar ups en downs bij het opzetten van haar eigen bedrijf.

Nu de reeks voltooid is, kunnen we terugkijken op een inspirerende hoeveelheid persoonlijke gesprekken met zeer uiteenlopende mensen. Op eigen wijze, in hun eigen levenssituatie, hebben ze kansen gezien, hordes genomen, verdriet verwerkt en successen gevierd. We zijn hun allen zeer erkentelijk voor het delen van hun levenswijsheid.

Gezamenlijk laten ze zien wat Mentale Innovatie in de praktijk kan betekenen. Zo makkelijk als het voor ons was om het boek te schrijven, zo moeilijk was het soms voor hen om het gedachtegoed ook echt te ‘leven’. Maar dat is wel wat we met deze reeks wilden laten zien: dat Mentale Innovatie je heel veel kan brengen, maar dat je daarvoor wel echt aan de bak moet, keer op keer.

Op deze pagina kun je alle podcasts nog eens beluisteren. We danken het team van New Heroes voor de uitstekende begeleiding.

Hans in het AD

Op 29 mei stond er een interview met Hans van Breukelen in het AD. Over zijn carrière, het vallen en opstaan, en hoe hij wat hijzelf leerde en ervoer weet om te zetten in levenslessen voor anderen. Een citaat:

Mentale innovatie kan leiden tot grote veranderingen, ingrijpende keuzes in werk, relaties, leefstijl of toekomstplanning, maar dat hoeft helemaal niet. ‘Voor iedereen is er een andere stap te zetten, een andere sleutel te vinden. Als je het vermogen hebt om er bewust van te zijn dat je keuzes hebt, dan heb je kans dat er iets gaat veranderen of verbeteren.’

Hij noemt zijn kinderen. ‘Hoeveel druk die dertigers zichzelf opleggen. Tracht nou toch ook eens een moment te vinden om te genieten, tevreden te zijn. Prachtig die millennials, dat ze zoveel druk voelen. Maar de meeste druk leggen ze zichzelf op,’ grijnst hij. ‘Echt, je bepaalt zelf hoe je in je vel zit en wat daarvoor nodig is.’

Je leest het hele artikel op de site van het AD.

Eerste boekpresentatie

Wat je ook tegenkomt in je leven, jij kunt bepalen hoe je ermee omgaat. Mentale innovatie helpt je daarbij!

Woensdag beleefden we met een aantal ‘ambassadeurs’ de presentatie van ons nieuwe boek #Mentaleinnovatie. Het werd een inhoudelijke bijeenkomst, met persoonlijke, bevlogen verhalen.

De voorbeelden van hoe Mentale Innovatie een rol speelt in leven en werk kwamen van Eric van Schagen (Simac Techniek NV), Willem-Jan Bosch (Canon Business Center Nederland), Winny Hoffmann (Hoffmann Groep), Jorn van Wijk MBA (New Heroes), Eugene Tuijnman (SLTN), Gerard Egberts (EVI Groep) en Edwin Spee van de Mentelity Foundation.

We werden bijgestaan door het redactieteam van Uitgeverij Thema en de crew van THINK360 video learning β€’ live coaching β€’ video tours

Hierbij een korte impressie.

Gratis online training bij eerste 100 boeken!

Het is bijna zover, het boek MENTALE INNOVATIE verschijnt op 27 mei. We hadden een lange adem nodig, maar er waren onderweg een aantal mooie ontwikkelingen die we hebben meegenomen in het boektraject.

MANAGEMENTBOEK.NL heeft een mooie actie voor je: de eerste 100 bestellers van MENTALE INNOVATIE krijgen een gratis online training van Hans en Benno cadeau. Deze training is ontwikkeld i.s.m. New Heroes. Je gaat concreet oefenen met alle onderdelen van die je ook in het boek terug vindt. Zo leer je om op een positieve manier om te gaan met veranderingen in je leven.

De eerste 100 bestellers vinden hiervoor een voucher met unieke code in hun exemplaar van het boek.

Ga nu dus snel naar managementboek.nl en reserveer je exemplaar!