Tweede boekpresentatie

Donderdag 10 juni hebben we in samenwerking met onze uitgever alle medewerkers aan het boek uitgenodigd voor een informele boekpresentatie. Het was leuk om iedereen letterlijk en figuurlijk in het zonnetje te zetten!

Al deze mensen leverden quotes, inspiratie en ervaring die we benut hebben om ons boek zoveel mogelijk te gronden in de realiteit. Er zit een model achter het Mentale Innovatie-traject, maar dat gaat pas leven en werken met inzichten uit de werkelijkheid.

We zijn hun allen heel dankbaar voor de soms heel persoonlijke bijdragen. Je leest ze in het boek, in de nieuwsbrief en in de quote-blocks die we de komende weken zullen verspreiden.

Hans van Breukelen en Herma Kluin

Laatste podcast online

Vandaag is de dertiende aflevering van onze podcast-reeks online gekomen. Dertien weken lang hebben we toegewerkt naar de presentatie van het boek Mentale Innovatie, dat inmiddels is verschenen.

In de laatste aflevering gaat Hans van Breukelen in gesprek met Manon van Meel, med-oprichter en eigenaar van Checkmark, dat werving en selectie organiseert voor de specialistische wereld van Chemie & Life Sciences. Zij vertelt over haar ups en downs bij het opzetten van haar eigen bedrijf.

Nu de reeks voltooid is, kunnen we terugkijken op een inspirerende hoeveelheid persoonlijke gesprekken met zeer uiteenlopende mensen. Op eigen wijze, in hun eigen levenssituatie, hebben ze kansen gezien, hordes genomen, verdriet verwerkt en successen gevierd. We zijn hun allen zeer erkentelijk voor het delen van hun levenswijsheid.

Gezamenlijk laten ze zien wat Mentale Innovatie in de praktijk kan betekenen. Zo makkelijk als het voor ons was om het boek te schrijven, zo moeilijk was het soms voor hen om het gedachtegoed ook echt te ‘leven’. Maar dat is wel wat we met deze reeks wilden laten zien: dat Mentale Innovatie je heel veel kan brengen, maar dat je daarvoor wel echt aan de bak moet, keer op keer.

Op deze pagina kun je alle podcasts nog eens beluisteren. We danken het team van New Heroes voor de uitstekende begeleiding.

Hans in het AD

Op 29 mei stond er een interview met Hans van Breukelen in het AD. Over zijn carrière, het vallen en opstaan, en hoe hij wat hijzelf leerde en ervoer weet om te zetten in levenslessen voor anderen. Een citaat:

Mentale innovatie kan leiden tot grote veranderingen, ingrijpende keuzes in werk, relaties, leefstijl of toekomstplanning, maar dat hoeft helemaal niet. ‘Voor iedereen is er een andere stap te zetten, een andere sleutel te vinden. Als je het vermogen hebt om er bewust van te zijn dat je keuzes hebt, dan heb je kans dat er iets gaat veranderen of verbeteren.’

Hij noemt zijn kinderen. ‘Hoeveel druk die dertigers zichzelf opleggen. Tracht nou toch ook eens een moment te vinden om te genieten, tevreden te zijn. Prachtig die millennials, dat ze zoveel druk voelen. Maar de meeste druk leggen ze zichzelf op,’ grijnst hij. ‘Echt, je bepaalt zelf hoe je in je vel zit en wat daarvoor nodig is.’

Je leest het hele artikel op de site van het AD.

Gratis online training bij eerste 100 boeken!

Het is bijna zover, het boek MENTALE INNOVATIE verschijnt op 27 mei. We hadden een lange adem nodig, maar er waren onderweg een aantal mooie ontwikkelingen die we hebben meegenomen in het boektraject.

MANAGEMENTBOEK.NL heeft een mooie actie voor je: de eerste 100 bestellers van MENTALE INNOVATIE krijgen een gratis online training van Hans en Benno cadeau. Deze training is ontwikkeld i.s.m. New Heroes. Je gaat concreet oefenen met alle onderdelen van die je ook in het boek terug vindt. Zo leer je om op een positieve manier om te gaan met veranderingen in je leven.

De eerste 100 bestellers vinden hiervoor een voucher met unieke code in hun exemplaar van het boek.

Ga nu dus snel naar managementboek.nl en reserveer je exemplaar!

Seminar: Mentale Innovatie in één dag!

Samen met CKC Seminars presenteren wij de eerste editie van het seminar ‘Mentale Innovatie in één dag’, dat zal plaatsvinden in Utrecht op 12 oktober 2021. We deden al een succesvolle keynote met ze op hun congres ‘HRM in de overheid’.

Dit seminar is ideaal voor (HR-) managers die kennis willen maken met het gedachtegoed van Mentale Innovatie:
• ervaar door de verhalen van CEO’s de kracht van mentale innovatie en gedurfd leiderschap;
• leer hoe je mentale innovatie kan zetten voor jouw team en organisatie (maar ook voor jezelf!).

Schrijf je in vóór 15 augustus en profiteer van €100,- korting! Wil je met vijf of meer personen vanuit dezelfde organisatie komen? Informeer dan naar de groepskorting. Schrijf tijdig in, want vol is vol!

Hier vind je alle info

Benno’s blogs

Wist je dat Benno veel blogs schrijft? In dit nieuwsbericht zetten we zijn reeks in de schijnwerpers. De laatste blog gaat over zelfvertrouwen, een fundamenteel onderdeel van mentale innovatie. Je kunt hem lezen op Linkedin. Benno schrijft korte stukken over wat de werking van mentale innovatie concreet betekent. In welke situaties kan het helpen? Wat kun je in die situaties doen?

Naast de online leerlijn, de masterclass en het boek zelf, zijn Benno’s blogs prettig kleine ‘leermomenten’ waarmee je grip kunt krijgen op je persoonlijke mentale-innovatietraject.

Terugblik congres HRM in de Overheid

Donderdag 1 april was de datum van het verplaatste congres HRM in de Overheid, dat zoals altijd georganiseerd werd door CKC Seminars. Het was een bijzondere, succesvolle mix van online en offline aanwezigheid, die ondanks de technische uitdagingen vlekkeloos verliep.

Op Linkedin vind je een korte eerste impressie. Binnenkort een uitgebreider verslag op hrmindeoverheid.nl

Hans en Benno gaven een keynote speech, waarin ze het Comeback-model koppelden aan het gedachtegoed van Mentale Innovatie. Hieronder een paar slides uit de presentatie:

Online lezing Hans van Breukelen

Vorige week vrijdag gaf Hans van Breukelen een online lezing voor rijksmedewerkers onder de titel ‘Hoe blijf jij positief in deze tijd?’ Maar liefst 400 mensen waren hierbij aanwezig.

In zijn webinar ‘Hoe blijf jij positief in deze tijd?’ legde Hans in acht stappen uit hoe je jezelf opnieuw uitvindt na een tegenslag. Hij deed dat met aansprekende voorbeelden vanuit zijn eigen leven en liet zien hoe je op basis van bevlogenheid en doorzettingsvermogen in beweging kan komen.

Hoe vergroot je je persoonlijk werkplezier en hoe kom je beter in je vel? Hans gaf zijn persoonlijke visie maar zorgde ervoor dat de kijkers na het webinar vol energie aan de slag konden gaan.

Het webinar werd aangeboden door het A+O fonds Rijk.

Hans van Breukelen in gesprek met Benno Diederiks

De nieuwe podcast van Hans is erg leuk geworden. Hij heeft zijn co-auteur, de executive coach Benno Diederiks gevraagd om voor de microfoon te verschijnen.

Benno is vanuit zijn vak gewend om te luisteren, te spiegelen en vragen te stellen. Nu is hij eens onderwerp van gesprek! Hij is een coach die met veel inzet van zijn persoonlijkheid al zijn kennis en ervaring kan delen. Hij spreekt over zijn eigen carrière en opvoeding, en ook over de 5 pijlers onder het gedachtegoed van Mentale Innovatie.

Het boek is bijna klaar!

Een aantal ontwikkelingen heeft gemaakt dat de verschijningsdatum van ons boek is verplaatst naar MEI 2021. Op zich is dat jammer, we hebben het al een tijdlang aangekondigd, maar voor de inhoud en reikwijdte van het boek zijn het gunstige ontwikkelingen geweest.

Wat nu leuk is om te laten zien is het binnenwerk: het boek is bij de vormgever en ziet er vanbinnen mooi uit. Als je je eigen werk weer eens leest, opgemaakt met kaders en typografie, word je hernieuwd gemotiveerd door je eigen gedachtegoed!