• MENTALE INNOVATIE •

28 mei 2021
header-nwsbrf

Succes vieren

Bij een innovatieve mindset hoort ook: houden van jezelf. Wees trots op wie je bent en wees trots op wat je tot op heden hebt bereikt. Dit noemen we ego-versterking. Wij Nederlanders doen dit doorgaans veel te weinig omdat we denken dat dit narcistisch en egoïstisch is. Niets is minder waar.

In deze nieuwsbrief aandacht voor succes vieren. We zetten onszelf hierbij ook in de spotlight, want deze week verscheen ons boek! We hebben woensdag een inspirerende bijeenkomst gehad met een aantal mensen die een essentiële bijdrage hebben geleverd. Zij konden vanuit hun eigen ervaring vertellen hoe ze Mentale Innovatie in praktijk brengen.


vuvuzela

In deze nieuwsbrief

  • Succes als cultuur­verschijnsel

  • Succes met het team, succes alleen

  • Laatste nieuws

  • Uitspraken over succes vieren

  • Impressie: onze boeklancering

Succes vieren als cultuur­verschijnsel

Om succes na te streven moet je trots zijn op jezelf en ervan overtuigd zijn dat je kwaliteiten hebt die boven anderen uitstijgen en jou dus mogelijkheden geven en aanreiken om te excelleren.

We leven in een land waar nog steeds een calvinistische cultuur heerst: Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. In feite is dit een arme gedachte die mensen niet aanspoort om de eigen talenten te onderzoeken of succesvol te gaan aanwenden. Anders gezegd: miljoenen Nederlanders vinden blijkbaar dat je niet boven de ander mag uitstijgen en ‘normaal’ moet blijven doen.

Hoe anders is dit in bijvoorbeeld Duitsland. Als we het hebben over het vieren van succes is Duitsland een land waar men trots is als een ander boven zichzelf is uitgestegen. In Duitsland mag een held een held zijn omdat hij iets fantastisch heeft gepresteerd en de landgenoten hem of haar dat ook gunnen. 'Ere wie ere toekomt' -- wij zeggen het wel maar het wordt hier naar onze mening te weinig in de praktijk gebracht. Zet die valse bescheidenheid opzij!

Succes met het team, succes alleen

Als je gaat lezen over succes vieren, kom je vooral artikelen tegen die het belang ervan voor het team benadrukken. Motivatie, samenwerking, team spirit, energie en focus: alles in je teamcultuur groeit als je regelmatig successen viert.


Allemaal waar, maar vergeet niet dat het ook als je alleen werkt (als ZZP'er bijvoorbeeld) of gewoon als je privé bezig bent met een doelstelling (je wilt de halve marathon gaan lopen, je wilt eindelijk eens saxofoon leren spelen), erg belangrijk is om op gezette tijden je successen te vieren. Wat doe je dan precies?

1. Je geeft jezelf een schouderklopje: goed werk, ga zo door!
2. Je meet je vooruitgang: kijk eens wat ik nu al kan, hoe ver ik nu al ben gekomen
3. Je laat aan de mensen om je heen zien waar je mee bezig bent, je maakt je werk dus zichtbaarder
4. Je kunt nieuwe streefdoelen formuleren op basis van het bereikte

Juist als je alleen werkt, ben je geneigd om dit soort momenten van reflectie en realisatie over te slaan; er ligt immers nog zoveel werk in het verschiet. Probeer om deze punten echt in te plannen, anders vergeet je ze maar al te snel.

Laatste nieuws

Gratis online training bij eerste 100 boeken!

Gratis online training bij eerste 100 boeken!
Het is bijna zover, het boek MENTALE INNOVATIE verschijnt op 27 mei. We hadden een lange adem nodig, maar er waren onderweg een aantal mooie ontwikkelingen die we hebben meegenomen in het boektraject. MANAGEMENTBOEK.NL heeft een mooie actie voor je: de eerste 100 bestellers van MENTALE INNOVATIE krijgen een gratis online training van Hans en Benno cadeau. Deze training is …

Verder lezen

Seminar: Mentale Innovatie in één dag!

Seminar: Mentale Innovatie in één dag!
Samen met CKC Seminars presenteren wij de eerste editie van het seminar 'Mentale Innovatie in één dag', dat zal plaatsvinden in Utrecht op 12 oktober 2021. We deden al een succesvolle keynote met ze op hun congres 'HRM in de overheid'.Dit seminar is ideaal voor (HR-) managers die kennis willen maken met het gedachtegoed van Mentale Innovatie: • ervaar door …

Verder lezen

Benno's blogs

Benno's blogs
Wist je dat Benno veel blogs schrijft? In dit nieuwsbericht zetten we zijn reeks in de schijnwerpers. De laatste blog gaat over zelfvertrouwen, een fundamenteel onderdeel van mentale innovatie. Je kunt hem lezen op Linkedin. Benno schrijft korte stukken over wat de werking van mentale innovatie concreet betekent. In welke situaties kan het helpen? Wat kun je in die situaties …

Verder lezen

Uitspraken over succes vieren

Het is belangrijk om zowel je mislukkingen als je successen te vieren. Als je je mislukkingen heel goed viert en bedenkt: 'Wauw, ik had het mis, ik heb het geprobeerd, ik heb iets geleerd', dan besef je dat je geen angst meer hebt. En als je angst weggaat, kun je de hele wereld aanSebastian Thrun computerwetenschapper en ondernemer

Train jezelf om het succes van anderen te vieren

Bo Sanchez – ondernemer, lekenpriester

Vier je successen, en zoek de humor in je mislukkingenSam Walton – oprichter van WalMart


IMG_7112

Impressie: onze boeklancering

Op woensdag 26 mei werd het boek Mentale Innovatie ten doop gehouden. Niet op de grootse manier waarop we hoopten, maar ingegeven door de beperkingen bij samenkomsten besloten we om een meer intieme, en meer inhoudelijke, vorm te kiezen. Deze bijeenkomst, waarop wij als auteurs in gesprek gingen met zes ondernemers die hun bijdrage leverden aan het boek, is vastgelegd op een film die dit weekend online komt.
20210526_105116
In die film hoor je natuurlijk iets over het traject van Mentale Innovatie, maar vooral hoor je in de verhalen van die ondernemers wat Mentale Innovatie kan betekenen in de werk- en organisatiecontext. Ze vertellen hun eigen verhalen, soms persoonlijk, soms meer werkgerelateerd, over wat Mentale Innovatie voor hen betekent en betekend heeft.
IMG_7104
Door deze 'case stories' -- die deels ook in het boek terug te vinden zijn -- is ons gedachtegoed meer gaan leven, heeft meer diepte gekregen dan het voor ons al had. We hopen dat ze jou ook aanmoedigen om werk te gaan maken van je eigen Mentale Innovatie; daar doen we het tenslotte allemaal voor.
IMG_7094
Alles over het boek vind je op deze pagina. Bestellen kan op managementboek en Bol, en verder bij alle online en offline boekwinkels. Steun vooral je lokale boekhandel als dat kan!Op deze pagina vind je 29 manieren om succes te vieren
Met
Met dank voor je aandacht,
Hans van Breukelen & Benno Diederiks